Nationale voorleesdagen | De leukste prentenboeken

Morgen is de laatste dag van de Nationale voorleesdagen. Dit jaar is De kleine Walvis – geschreven en geïllustreerd door Benji Davies – verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Het boek gaat over Boy, die samen met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Na een stormachtige nacht, vindt hij op het strand een jonge walvis. En dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

De kleine walvis

Hier thuis houden we van voorlezen. Sowieso elke avond voor het slapen gaan. Het liefst kiezen ze beide twee boeken, zelfs als dat betekent dat we dan eerder naar bed gaan. We hebben zo onze favorieten. Zoekboeken vindt de oudste vooral erg leuk. Wellicht omdat je dan het slapen nog even uit kunt stellen… Rijmboekjes doen het erg goed. Maar ook boekjes met een gekke titel. Ikzelf ben erg gevoelig voor de illustraties. Ter inspiratie heb ik een aantal superleuke kinderboeken op een rij gezet.

Victor –  Een paar dagen uit mijn bijzonder interessante levenCatharina Valckx & Nicholas Hubesch

Victor

Ik denk dat ik al duizend keer uit Victor heb voorgelezen. Soms ligt hij even onderop de stapel en dan ontdekken ze ‘m weer en is het steevast weer lachen geblazen. Je moet natuurlijk wel met stemmetjes doen. Dat werkt vooral op de lachspieren. Victor gaat over een kat die vertelt over een paar dagen uit zijn – zoals de titel al verklapt – bijzonder interessante leven. Zo komt de dag zonder stroom, een regenachtige dag, en de bijna perfecte dag voorbij.


Ik zou wel een kindje lustenSylviane Donnio

Ik zou wel een kindje lusten

Een komisch verhaal over een kleine krokodil die bananen best lekker vindt, maar eigenlijk zou hij stiekem best eens een kindje lusten.


Eentje is anders Britta Teckentrup

Eentje is anders

Een zoek-boek en dan ook nog eens eentje met leuke rijmpjes. Dubbelop pret dus. Vind jij het pandabeertje zonder stok? Of de schildpad, dat zich een hoedje schrok?


Hé, wie zit er op de wc? – Harmen van Straaten

He wie zit er op de wc

Hé, wie zit er op de wc is een hilarisch boek waarin Beer en een aantal van zijn dierenvrienden voor de wc moeten wachten tot de deur eindelijk open gaat. Maar ja, wie zou er nu al die tijd op hebben gezeten…?


Neushoorns eten geen pannenkoekenAnna Kemp & Sara Ogilvie

Neushoorns eten geen pannenkoeken

Terwijl Maartje met haar ouders aan het ontbijt zit, wandelt er plots een enorme paarse neushoorn de keuken binnen. Maartje roept haar ouders, maar ze luisteren niet. Zoals altijd, hebben zij het veel te druk. Er zit dus niks anders op voor Maartje, dan vriendjes te worden met de neushoorn…

 

 

Categorieën

Marijke Lisa Geschreven door:

Fashionfreak, online speurneus eersteklas, tekstmiep in hart en nieren, ontzettende DIY’er én moeder van twee prachtige kids… Tel al die eigenschappen bij elkaar op en wat heb je: juist dé ingrediënten voor iemand die zichzelf met enige gepaste – of ongepaste, wat jij wil – arrogantie de Kinderstylist noemt. Ik hou je op de hoogte van de leukste ontwikkelingen rondom kids. Kleding, interieur, feest, lifestyle... you name it!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *