Party DIY: popcorn kraampje

Hoe leuk is dit voor het feestje van je dochter of zoon? En dan in elke kom een ander soort popcorn. Want waar wij vaak of voor zoet of zout kiezen, vind je online zoveel andere te gekke popcorn recepten waarmee je die saaie gelige snack er niet alleen veel leuker uit laat zien, maar ook nog eens veel lekkerder doet smaken… Wat dacht je van roze popcorn, met sprinkles, met hartjes, met smarties… je kunt het zo gek niet bedenken!

Recept voor roze popcorn

Popcorn roze

Ingrediënten:

– 300 gram popcorn mais

– 400 gram kristalsuiker

– 160 ml half and half (room en melk)

– 1 eetlepel mais siroop

– 1/4 theelepel zout

– 1 theelepel vanille

– 6 druppels rode vloeistof (of welke kleur je ook wil)

 

Bereidingswijze:

Doe de gepofte popcorn in twee grote kommen, zet deze apart. Mix in een grote sauspan de suiker, de half & half, het mais siroop en het zout. Kook deze mix op het vuur, en roer constant tot de suiker volledig opgelost is. Verwarm dit tot ongeveer 232 graden, ondertussen blijf je roeren. Haal het vervolgens meteen van het vuur en giet de vanille en de druppels kleurvloeistof erbij. Sprenkel de gehele mix over de gepofte popcorn. Roer het voorzichtig door elkaar tot de mix goed verdeeld is over de popcorn en het op begint te drogen. Laat vervolgens de hele mix op een stuk bakpapier en laat het 20 minuten drogen/hard worden.

Lekkere variaties

Maak in plaats van de suiker, half & half, mais siroop mix een mix van chocolade candy melts, en bijvoorbeeld disco dip. En verdeel deze mix over de popcorn.

Popcorn disco dip

Categorieën

Marijke Lisa Geschreven door:

Fashionfreak, online speurneus eersteklas, tekstmiep in hart en nieren, ontzettende DIY’er én moeder van twee prachtige kids… Tel al die eigenschappen bij elkaar op en wat heb je: juist dé ingrediënten voor iemand die zichzelf met enige gepaste – of ongepaste, wat jij wil – arrogantie de Kinderstylist noemt. Ik hou je op de hoogte van de leukste ontwikkelingen rondom kids. Kleding, interieur, feest, lifestyle... you name it!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *