To do… voor het slapen gaan!

Ons après diner-ritueel bestaat uit: nog even spelen, nog een beetje drinken – ‘want ik hebt zoooo’n dorst’ – en even later verplaatsen we ons naar de bank voor het standaard Nick Jr. riedeltje; Bubble Guppies, Paw Patrol, Peppa Pig en als hij geluk heeft nog één aflevering Dora. Ik wil persoonlijk wel eens wat anders. Vroeger zaten wij aan tafel te kaarten of ‘Mens-erger-je-nietten’. Oké, daar is meneertje nog te jong voor, om nog maar helemaal niet te spreken over die kleine dame. Maar om er nu een standaard ‘iets’ van te maken tegen beter weten in op de bank te ploffen, vind ik een ander uiterste…Tot ik stuitte op het boekje Slaapklets!. Een superleuk dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan nog even de dag doorneemt. De dag even rustig af bouwen en verwerken klinkt helemaal niet slecht. Zo maak je samen met je kind korte notities over de dag. Wat was leuk? En wat was juist niét leuk? En onderaan elke pagina vind je een verrassende opdracht. Van ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. ‘Slaapklets! laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.’ Kortom: superleuk! En Enzo vind het ook grappig. Zo lang het maar niet elke avond hoeft… 😉

Hieronder een paar pagina’s uit Slaapklets!

Slaapklets binnenpagina1 Slaapklets binnenpagina2

Slaapklets binnenpagina3 Slaapklets binnenpagina

Tekst achterflap Slaapklets!: 

Slaapklets! is een dag- en nachtboek voor kleine en grote mensen. Een boek met vragen en opdrachtjes. Vul voor het slapengaan een pagina in. Schrijf, kies, kruis aan, teken, ontspan, lach, lees. En klets!
Met Slaapklets! kun je:
o terugkijken op de dag
o vooruitkijken naar morgen
o mopperen op wat mis ging
o nagenieten van de leuke dingen
o nadenken over jezelf
o filosoferen
o je hoofd leegmaken
o ontspannen
o lekker slapen

Helemaal in de ban van Slaapklets!? Kijk dan ook eens naar Relaxklets!, Vakantieklets!, Tafelklets! of Familieklets!.

Categorieën

Marijke Lisa Geschreven door:

Fashionfreak, online speurneus eersteklas, tekstmiep in hart en nieren, ontzettende DIY’er én moeder van twee prachtige kids… Tel al die eigenschappen bij elkaar op en wat heb je: juist dé ingrediënten voor iemand die zichzelf met enige gepaste – of ongepaste, wat jij wil – arrogantie de Kinderstylist noemt. Ik hou je op de hoogte van de leukste ontwikkelingen rondom kids. Kleding, interieur, feest, lifestyle... you name it!

één reactie

  1. Ik zocht een soortgelijk onderwerp, maar ik ben aangenaam verrast dat uw site veel beter past bij wat ik zoek. Dank u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *